HENKILÖKUVAT

Muutamia esimerkkikuvia. Kuva aukeaa klikkaamalla!

Saatte:

 

  • Muotokuvat henkilöstöstänne tiloihinne pystytetyllä studiolla. Koko poppoon ei tarvitse lähteä luokkaretkelle studiolle, vaan kuvaukset voidaan hoitaa porrastetusti niin, että kuvauspäivänäkin normaali työskentely onnistuu!
  • Kuvat ovat yhdenmukaisia keskenään, ja halutessanne yhdenmukaisia myös aikaisempien henkilökuvienne kanssa.
  • Vähintään viisi käsiteltyä kuvaa kustakin kuvattavasta, täysikokoisena, kaikkine julkaisu- ja käyttöoikeuksineen.
  • Kaikki kuvat jotka teille toimitan, ovat yksi kerrallaan, huolella käsiteltyjä.
  • Valmiit kuvat latauslinkillä kahden viikon sisällä. Jos teidän aikataulu on tiukempi, huikkatkaa niin laitetaan onnistumaan!

Henkilökuvat, hinta:

Esimerkki 1 – kuvattavia on 6: Lopullinen hinta on pelkkä perushinta 340 eur + alv 24%.
Esimerkki 2 – kuvattavia on 30: Perushinta 320 eur + 23×30 eur = 1030 eur+ alv 24%.

Hinnasto:

Esimerkki 1 – kuvattavia on 6: Lopullinen hinta on pelkkä perushinta 340 eur + alv 24%.
Esimerkki 2 – kuvattavia on 30: Perushinta  340 eur + 23×30 eur = 1030 eur+ alv 24%.

Valokuvaaja Samuli Salo

Mikä tyyppi? – pari faktaa

  1. Kuvauspäivien ulkopuolella arkipäivän Tohtori Sykerö, jonka löytää niin jakoavain kädessä polkupyöriä puunaamasta, kuin parvekkeelta yrttejä istuttamasta. Innostunut touhuistaan.

  2. Vaikka elänkin melkolailla tätä hetkeä, kevättä odotan melkein heinäkuusta asti: huhtikuun lopun raikas, viileä ilta, kun vikat auringonsäteet vähän lämmittävät, Helsinki herää eloon, ja koko kesä on edessä – sitä fiilistä kannattaa odottaa!

  3. Synytynyt ilman suuntavaistoa, ja todella, siis todella huono pallopeleissä. Muuten kyllä kohtuullisen sporttinen, ja (suuntavaistottomuuden pakottamana) lyömättömät kartanlukutaidot!

FAQ – kysytty henkilökuvista

Saa kysyä samojakin. Olen sitä varten täällä!

Minusta henkilökuvaajan tärkeintä ammattitaitoa on ihmisten kohtaaminen ja ilmapiirin luominen. Muotokuvan on tarkoitus olla kuvatulle ylpeydenaihe. Lisäksi kun ulkopuolinen katsoo kuvia, hänen luottamuksensa syntyy silloin, kun hän intuitiivisesti näkee kuvatun rentoutuneen, ja esiintyneen aidosti omana itsenään.

Jos kuvattavilla on kuvissa epämiellyttävä ja kiusallinen olla, mikään kuvaajan tekninen osaaminen ei pelasta kuvia. Kuvien taso nousee vasta, kun kuvaaja osaa luoda ympärilleen luottavan ja miellyttävän ilmapiirin.

Kun henkilökuvia ottaessani luon ympärilleni turvallisen, lämpimän ilmapiirin, jossa kuvattava viihtyy, kuvat täyttyvät luonteesta ja ihmisten loistosta.

Kyllä! Olen Helsingissä, ja kuvaan kaikkialla Suomessa. Suurimman osan henkilökuvista otan Etelä-Suomessa, mutta toisinaan käyn kyllä kauempanakin.

Toimitettu kuvamäärä on yllättävän tärkeä asia. Toimitan aina vähintään viisi kuvaa kuvattavaa kohden. Suosittelen mahdollisuuksien mukaan, että kuvattu näkee nämä kaikki, ja valitsee kuvansa itse.

Minut valitaan usein henkilökuvaajaksi kun edelliseen ei olla oltu tyytyväisiä. Kysyn aina, millaista palautetta kuvista saatiin. Ylivoimaisesti yleisin ongelma kuvauksessa on se, että kuvatut itse eivät olleet kuviinsa tyytyväisiä. Tämä ongelma kiteytyy useimmiten näin: “Näin kyllä, että kuvaaja otti tosi paljon kuvia, mutta niitä ei saanut nähdä ollenkaan. En ollut oikein tyytyväinen kuvaani, ja olisi ollut ihan kiva nähdä ne muutkin”.

Henkilökuvien ympärillä on paljon sähköä ja jännitystä sekä kuvauspäivänä, että sen jälkeen. Kun kuvattu saa nähdä useita kivoja kuvia itsestään, hän on hyvin todennäköisesti tyytyväinen. Tällöin työpaikan kuviin liittyvä ilmapiiri on korkealla, ja kuvaus on kaikessa jännityksessään kokonaisuudessaan kiva juttu työntekijöille.

Toimitan kuvat kahdessa viikossa ellei muuta sovita. Monesti joku kuvattu kirjoittaa sattumalta blogitekstiä juuri parin päivän sisällä, ja hänelle laitan kuvan heti, kun saan kuvat koneelle.

Hinnastoni on suuntaa-antava. Kun kuvataan tehokkaasti suurempi määrä yhdenmukaisia kuvia, teen aina kuvakohtaisesti edullisemman tarjouksen, jossa on huomioitu kuvattavien määrä. 

Tässä on yksi, hyvin toimiva esimerkki: Jos kuvattavia on paljon, jaetaan päivä 15 minuutin lohkoihin. Kuhunkin 15 minuutin lohkoon otetaan kolme kuvattavaa. Jokainen kuvattava tietää kuvausiakansa (esim): 10:45. Tällöin kukaan ei joudu odottamaan kauaa oman kuvansa ottamista. Lisäksi kun kolme henkilöä on opastettu tulemaan samaan aikaan, pienelle joustolle jää hyvin varaa.

Kyllä voidaan. Monesti hoidan monenlaisia yrityksen kuvaustarpeita samalla kertaa. Tämä tekee esimerkiksi brändikuvien ottamisesta erittäin kustannustehokasta. Lisäksi henkilöstön kuvauspäivinä on usein brändikuviin hyvin ihmisiä paikalla.

HENKILÖKUVAT KÄYTÖSSÄ: AAVA & BANG

AJATUKSIA MUUALLA: INSTAGRAM

TOINEN TAPA ESITTÄYTYÄ: YRITYSVIDEOT