Valokuvausta lahjaksi

Miljöökuvaus sille, joka rakastaa kuvia

Moikka! Kiva kun tulit käymään! Olen Samuli, valokuvaaja.

Kysyn nykyään yhä enemmän itseltäni: “mitä lahjaksi ihmiselle, jolla on jo kaikkea?” Eihän kenelläkään oikeasti ole kaikkea mitä tarvitsee, mutta toisaalta isoimpaan tarpeeseen annetut lahjat, kuten alumiinifolio, apua veroilmoituksen tekemiseen, tai vasemman käden hanska kadonneen tilalle, voivat olla vähän tylsiä. Itse olen ratkaissut tämän antamalla yhä enemmän elämyksiä, lippuja, ja lahjakortteja.

Valokuvauksesta tekee ihan erityisen elämyksen lahjan se, miten sen voi kokea niin monta kertaa, ja eri elämänvaiheissa: Kuvat ja muistot jäävät! Ehkä tässä voisi olla hyvä lahja sille, joka on mielessäsi nyt.

Mihin valokuvauslahjakortin voisi käyttää?

190 euron arvoisella valokuvauslahjakortilla voit antaa lahjaksi miljöövalokuvauksen, joka kertoo tarinan erityisen hyvin paikan, ja kuvattavien avulla. Olen kerännyt tähän suosituimmat valokuvauslahjat. Jos sait jonkun muun idean, ota ihmeessä yhteyttä, niin sovitaan!

Lahjan saajan rakastama asia

Lahjan saaja ja rakas lemmikki: Hevonen, koira, vesipuhveli? Tai auto, vene, instrumentti… Entä harrastus: Lahjan saaja ja pyöräily, purjehtiminen, tai luistelu Helsingin edustalla, meren jäällä.

Ihmiset ovat monesti parhaimmillaan rakastamiensa asioiden ja tekemisen äärellä. Tekemisestä tai asioiden näyttämisestä saa sekä mahtavia dokumentaarisia kuvia, että järjestettyjä kuvia. Tällaisista kuvausista jää usein muisto, josta lahjan saaja voi olla ylpeä. Tämä lisäksi läheiset eivät voi kymmenien vuosien päästä olla hymähtämättä kuville: “Voi saakeli se ja sen vene”.

Perhe- tai lapsikuvaus

Perhekuvauksia voidaan tehdä monenlaisia. Olen itse erityisesti puoliksi  poseerattujen, puoliksi aidosti dokumentaaristen kuvausten ystävä. Erityisesti jos perhekuvauksissa on pieniä lapsia erinomaisesti toimiva konsepti on lähteä liikkeelle lapselle tutusta ympäristöstä: Aloittaa lahjan saajan kotoa, käydä esimerkiksi vähän ulkoilemassa, ja ottaa kuvat tuossa samalla. Näin saadaan sekä täysin dokumentaarisia kuvia, että poseeratumpia perhekuvia koko poppoosta. Tutussa ympäristössä ei ole liikaa jännittämistä, ja mikä parasta, tyypin lempparijutut, lelut ja paikat on jo valmiiksi tiedossa

Pariskuntakuvaus

Pariskuntakuvaus on parhaimmillaan pienenä yhteisenä seikkailuna. Yleensä mennään parin kanssa rennoissa merkeissä tunnin-parin kävelylle hienoihin maisemiin, tai pari hyppää autoni kyytiin, ja käydään katsomassa muutama kiva kuvauspaikka. Sekä asettelen paria kuviin, että räpsin lifestyle-tyyppisiä kuvia lennosta. Hassutellaan vähän yhdessä, ja nauretaan. Kuviin jää aito ja elämänmakuinen tuntu, kuvaustilanne on rento ja itsessään mukava kokemus.

Henkilökuvaus, tai esim. valmistujaiskuvaus

Otetaan rennoissa merkeissä reilusti kuvia lahjan saajasta, jolloin painetta jokaisen onnistumiselle ei synny. Sekä asettelen valmistunutta kuviin, että räpsin lifestyle-tyyppisiä kuvia lennosta. Kuviin jää aito ja elämänmakuinen tuntu, kuvaustilanne on rento ja itsessään mukava kokemus. Kuvauspaikoista voidaan sopia etukäteen, ja osaan myös ehdottaa niitä.

Valmistujaiskuvat ovat yksi erityisen kysytty henkilökuvaus

Käytännössä

  • Kun käydään kuvaamassa tunti-puolitoista, kuvauksesta syntyy yleensä n. 70-120 valmista editoitua kuvaa, jotka lahjan saaja saa kaikki, ilman mitään lisämaksuja.
  • Kaikkien näiden lahjakortin palveluiden arvo on 190 eur. Lahjakortin voi ostaa näiden palveluiden lisäksi mihin tahansa tarkoitukseen. Ota ihmeessä yhteyttä, jos sait jonkun muun idean!
  • Kun tilaat lahjakortin, saat sen sähköpostiisi pdf-tiedostona 24h sisällä. Jos meinasi tulla hoppu, voit myös soittaa 040-966-3919. Jos en ole juuri asiakkaan kanssa, ehkä editoin työpisteellä, jolloin saatan saada sinulle lahjakortin heti.
  • Tässä luetellut palvelut koskevat miljöökuvausta. Jos toivoisit lahjan saajalle studiokuvia, sovitaan siitä erikseen: Eri paikkakunnilla on erilaisiin tarpeisiin sopivia ja eri hintaisia studiomahdollisuuksia.
  • Lahjakortin voi käyttää 190 euron hinnalla Helsinki-Turku-Tampere-akselilla ilman matkakuluja. Jos lahjan saaja haluaisi käyttää lahjan muualla, sovitaan siitä vielä erikseen.
  • Miljöökuvauksen ajankohta voidaan sopia yhdessä lahjan saajan kanssa.
  • Lahjakortti on voimassa 12kk. Voimassaoloajasta yleensä joustetaan, mutta tämä on se lupaus jonka voin satavarmasti antaa.