Saatte:

 

 • Ylioppilaskuvaus miljöössä, n. 1h.
 • n. 70 käsiteltyä digitaalista Yo-kuvaa, täysikokoisena ja kaikkine julkaisu- ja teettämisoikeuksineen.
 • Kaikki kuvat jotka teille toimitan, ovat yksi kerrallaan, huolella käsiteltyjä.
 • Valmiit kuvat latauslinkillä kahden viikon sisällä. Jos teidän aikataulu on tiukempi, huikkaa ja katsotaan tapauskohtaisesti!

Ylioppilaskuvat, hinta:

Pidän itse tylsistä laskuista, jotka eivät tullessaan yllätä millään lisillä. Kaikki hinnat sisältävät kaikki verot ja kaikki kulut.

Hinta:

Pidän itse tylsistä laskuista, jotka eivät tullessaan yllätä millään lisillä. Kaikki hinnat sisältävät kaikki verot ja kaikki kulut.

Saatte:

 • Valmistujaiskuvaus miljöössä, n. 1h.
 • n. 70 käsiteltyä kuvaa, täysikokoisena ja kaikkine julkaisu- ja teettämisoikeuksineen.
 • Kaikki kuvat jotka teille toimitan, ovat yksi kerrallaan, huolella käsiteltyjä.
 • Valmiit kuvat latauslinkillä kahden viikon sisällä. Jos teidän aikataulu on tiukempi, huikkaa ja katsotaan tapauskohtaisesti!

Faktoja kuvaajastanne

 

 1. Kuvauspäivien ulkopuolella arkipäivän Tohtori Sykerö, jonka löytää niin jakoavain kädessä polkupyöriä puunaamasta, kuin parvekkeelta yrttejä istuttamasta. Innostunut touhuistaan.

 2. On erittäin kiinnostunut kuulemaan esimerkiksi bisnesideoita, huonojakin vitsejä, vanhoja viisauksia ja tietenkin uusia vinkkejä.

 3. Uusio-Helsinkiläistynyt, aikaisemmin Turkulaistunut Helsinkiläinen. Viettää nykyisin valtaosan ajastaan E18-moottoritiellä kiitäen.

FAQ – kysytty ylioppilaskuvista

Saa kysyä samojakin. Olen sitä varten täällä!

Minusta valokuvaajan tärkeintä ammattitaitoa on ihmisten kohtaaminen ja ilmapiirin luominen.

Eikö siis kuvien laatu ja luovuus? – Kyllä, mutta näitä teidän on helppo arvioida ihan katsomalla kuvia. Toinen tärkeä kysymys onkin: “mikä fiilis tästä tyypistä tulee”.

Jos kuvattavalla on kuvissa epämiellyttävä ja kiusallinen olla, mikään kuvaajan tekninen osaaminen ei pelasta kuvia. Kuvien taso nousee vasta, kun kuvaaja osaa luoda ympärilleen luottavan ja miellyttävän ilmapiirin.

Kun ylioppilaskuvat ottaessani luon ympärilleni turvallisen, lämpimän ilmapiirin, jossa kuvattava viihtyy, kuvat täyttyvät luonteesta ja ihmisen loistosta.

Kyllä! Olen Helsingissä, ja kuvaan Yo-kuvia myös Tampereella ja Turussa. Uudellamaalla saatte minulta ylioppilaskuvat ilman ylimääräisiä matkakuluja. Turun ja Tampereen suunnalla voidaan katsoa tilannetta vähän tapauskohtaisesti, sillä molempiin paikkoihin minulla on asiaa.

60-80 valmista digitaalista kuvaa, ilman kuvakohtaisia lisämaksuja. Tästä olenkin ylpeä: En siis toimita esimerkiksi galleriaa nähtäväksi, josta asiakas valitsee muutaman kuvan, ja halutessaan lisää kaivaa taas lompakkonsa esiin. Minun kuvausmaksuni sisältää koko palvelun, ja toimitus sisältää reilusti kuvia.

Jep, joskus vakiintuneista termeistä tulee hassun muodollisia: “miljöö”. Ylioppilaskuvaus miljöössä tapahtuu tarkoituksella valitussa ympäristössä, ei siis esimerkiksi studiolla, tai juhlassa: “meneppäs tuota seinää vasten”. Miljöö kuvissa voi olla esimerkiksi kaupunki, merentanta, metsä, tai miksei vaikkapa hylätty rakennus.

Teen ihan mitä asiakas pyytää, mutta jos haluatte studiokuvat, ehdotan että etsitte studiokuvaajan, joka harjoittaa toimintaansa studiosta käsin. Hän on studiolla aina paikalla, ja tekee päivässä useita studiokuvauksia. Näin saatte haluamanne kuvat varmasti edullisemmin.

Siinäpäs se kysymys! Tiedän vuosien varrelta tosi paljon hienoja kuvauspaikkoja, ja ehdotan niitä mielelläni. Lähden innoissani myös seikkailulle kokonaan uusiin kuvauspaikkoihin. Jos teillä on jo jotain mielessä, niin tosi hienoa! Jos ei ole, osaan auttaa varmasti!

Uskallan itsevarmasti sanoa, että suhteessa kuvieni laatuun, ja siihen kuinka paljon valmiita kuvia minulta saatte, hintatasoni on edullisimmasta päästä. Esimerkiksi muutaman studiokuvan taas saa varmasti alle 100 eurolla.

Jos ollaan kaupungissa, sateensuojaa on aina niin tarjolla, että kuvaamaan kannattaa lähteä sovittuna ajankohtana. Sateella valo on upean pehmeää ja värit loistavat upeasti. Jos sataa niin kaatamalla, että autosta ei pääse kuvauspaikoille kastumatta kunnolla, kuvaukset kannattaa siirtää. Kastumaan ei lakin ja juhlatamineiden kanssa siis kannata kuitenkaan lähteä.

Jos kuvataan vaikkapa merellä tai luonnossa, joissa sateensuojaa ei ole, esimerkiksi illan kuvauksia usein siirretään jos näyttää päivällä siltä, että varmasti sataa ihan kunnolla. Pilvisen sään tai muutaman pisaran takia kuvauksia ei yleensä tarvitse lähteä siirtämään.

Minusta paras on ennen valmistujaispäivää, ja toisiksi paras sen jälkeen.

Kuvaan keväisin yleensä suurin piirtein paritkymmenet ylioppilaskuvat, ja keskityn huolella niihin kaikkiin. Tämä tarkoittaa kyllä käytännössä sitä, että kuvauksia on päivässä yhdet tai kahdet, yleensä valmistujaispäivän ulkopuolella.

Kuvat joita täällä näette, ovat yleensä parhaan valon aikaan otettu, klo 18-21 illalla. Se, että kuvaukset järjestetäänkin valmistujaispäivän ulkopuolella, mahdollistaa kaikille asiakkailleni upean iltavalon hyödyntämisen kuvissa. Ero keskipäivän kuviin on valtava!

Myös juhlapäivän aikataulua saattaa helpottaa, kun ylioppilaskuvaukseen ei tarvitse varata omaa aikaansa. Lisäksi jos kuvat otetaan hyvissä ajoin ennen päivää, ehdin toimittamaan parhaimmillaan kaikki kuvat, tai ainakin muutaman maistiaisen, jo valmistujaispäiväksi!

Jos esimerkiksi lakin tai juhlavaatteiden järjestäminen kuvaukseen ennen, tai jälkeen juhlapäivän, menee kikkailuksi, kannattaa tietysti aina kysyä, olisinko vapaana ihan juhlapäivänä. Valitettavasti harvinaista tämä kyllä on – yleensä tuo lauantai on jo hyvissä ajoin buukattu. Jos aikataulut eivät osu yhteen, autan teitä kuitenkin eteenpäin!

VARAA TAI KYSY

  LISÄÄ MINUSTA: SAMULI

  AJATUKSIA MUUALLA: INSTAGRAM

  KUVAUSPAIKKAIDEOITA: HELSINGISSÄ