Videotuotanto yritykselle

Visuaalisesti hämmästyttävä, tarinallinen ja vaikuttava

Esimerkkejä

Yritysesittely

Parin-kolmen minuutin haastatteluvideo toimii sellaisenaan erityisen hyvin esimerkiksi yrityksen verkkosivuilla, puhuttelemassa sellaista katsojaa, joka alkaa olla jo hitusen lähempänä ostopäätöstä. Erityisen tärkeää on ymmärtää muutamaa asiakkaalle tärkeintä valintakriteeriä hyvin. Videosta voidaan tehdä myös lyhyempiä leikkauksia esimerkiksi someen.

CrossFit Rannikko on meidän oma sali, jossa olen osakkaana, ja vastaan toimitusjohtajan kanssa markkinoinnista. 

Brändivideo

Jos tavoitteena on luoda erottuva mielikuva nykyisessä meluisassa ympäristössä, on oltava jotain voimakasta katsojan identiteettiin vetoavaa sanottavaa. Brändivideossa kannattaa keskittyä armotta tähän yhteen mielikuvaan, unohtaa perustelut tuotteen paremmuudelle, ja jättää esimerkiksi suoremmat myyntikeinot kokonaan toisen videon tai median hoidettavaksi.

Yksi hyvä tapa on luoda sankaritarina siitä, joka teidän tuotetta käyttää.

Haastatteluvideo

Haastatteluvideon tunnelma syntyy sekä siitä, miten fiilis rakennetaan haastattelussa, että siitä, miten video leikataan. Haastattelen pääosin ihmiset käymällä heidän kanssaan täysin aitoja keskusteluja aiheesta. Näin ihmiset puhuvat tunteella, omalla persoonallaan, ja puhetavallaan.

Näillä elementeillä luodaan videolle uskottava ja helposti lähestyttävä tunnelma. Videon leikkausvaiheessa rakennetaan punainen lanka tärkeimpien teemojen ympärille.

Koostevideo

Esimerkiksi tapahtuman koostevideossa on tärkeäintä viedä katsoja tapahtuman maailmaan, ja luoda mielikuva siitä, millainen elämys tapahtuma on. Koska elämys on kaikki kaikessaan, tapahtuman ominaisuudet, kuten se, mitä tapahtumassa konkreettisesti on, miten se on rakennettu ja toteutettu, olisi hyvä näyttää siinä sivussa kun videdään katsoja tapahtumapaikan ihmisten keskelle, ja kokemaan tapahtuman tunnelmia.

Minidokumentti

Minidokumentti esimerkiksi tapahtuman kuvauksena on hyvä vaihtoehto perinteiselle musiikkivideomaiselle koostevideolle. Etenkin aiheesta innostuneiden tapahtuman kokijoiden haastatteleminen tuo videoon paljon mielenkiintoista sisältöä. Myös musiikkivideomaista kuvituskuvaa voidaan käyttää tarinankerronnan apuna.

Pitkä tuote-esittely

Tätä SAVUn videota näytetään lähtökohtaisesti myynnin työkaluna ennestään tutuille, ammattimaisille sisäänostajille. Pitkällä tuote-esittelyvideolla voidaan kertoa jo ennestään kiinnostuneelle hyvinkin tarkasti tuotteesta.

Tämä video on minun puhumani. Tässä tapauksessa asiakas halusi, että aksentti on suomalainen, ja puhuja kuulostaa ihan tavalliselta tyypiltä.

Tavoitteena kasvu

Uskon, että jokaisen yrityksen päätehtävä on palvella, ja saada missiosa maailmaan – lopulta siis tehdä kauppa. Jos olette täällä siksi, että haluatte luvata enemmän, palvella enemmän, ja kassaan enemmän, olette tulleet oikeaan paikkaan. Täällä voidaan tehdä sydämestä ja rakkaudesta lajiin, mutta tähdätä samalla ihan oikeisiin tuloksiin.

Ota yhteyttä!

Välineenä video

Jokaisella medialla on viestinnässä paikkansa. Videolle erityistä on sen ylivoimainen kyky näyttää selittämisen sijaan. Sen sijaan, että kerromme: “olemme asiakaskeskeisiä”, voimme pukea sanoman täysin toisenlaiseen visuaaliseen viestiin. Tällaisen viestin avulla voimme esimerkiksi selkeästi kuvailla, miten syvällisesti ymmärrämme asiakkaan kipupisteet, tarpeet ja tunteet. Tällaisen viestin avulla voimme helposti ja ymmärrettästi kertoa myös brändistänne – video kertoo enemmmän kuin tuhat kuvaa tai miljoona sanaa.

Ytimessä tarina

Miltä kuulostaa jos tehdään teille tarina, ei raporttia? Tarina on meihin evolutiivisesti sisäänrakennettu oikotie hoksaamiseen ja vakuuttumiseen. Hyvässä yritysvideossa nivoutuvat yhdeksi hienovaraiseksi, selkeäksi tarinaksi yrityksenne brändi, kohderyhmä, ja hyvät syyt valita juuri teidät. Paras video on visuaalinen kertomus, joka tiivistää keskeisimmän viestin tunteiksi, ja jättää katsojalle jotain oivallettavaa. Kun katsoja saa tilaisuuden oivaltaa, hän myös uskoo, sillä lopullinen tulkinta viestistä ei ole hänelle valmiiksi pureskeltu ja väkisin pakkosyötetty, vaan hänen omansa.

Puikoissa tekijä

Moi! Olen Samuli. Kuvaan päätoimisesti ja touhotan yrityksissä sivutoimisesti. Olen päässyt mukaan usean yrityksen perustamisvaiheeseen. Käyttäessäni itse omia palveluitani, olen oppinut millainen sisältö mitattavasti toimii ja millainen ei.

Olen elänyt viestintää ihan pienestä asti, ja ahkeran itseopiskelun lisäksi mukaan on tarttunut myös mm. maisterintutkinto markkinoinnista.

On nyansseista kiinni mikä on kiinnostavaa, mikä lähtee lentoon, ja mikä tuottaa tulosta. Näiden nyanssien ymmärtäminen on minun työtäni!

Etuna vaivattomuus

Videoprojektin tuotantoon voidaan lähteä joko teidän ideasta, tai voin kehittää brändillenne ja kohderyhmällenne sopivan konseptin. Saatte minulta koko tuotannon – käsikirjoituksen, kuvauksen, editoinnin, ja halutessanne jopa konsultointia siihen, miten videot minusta toimivat parhaiten osana markkinointianne.

Entäs se hinta?

Jätän nyt “kaikki räätälöidään ja hinta riippuu”-höpötykset väliin – vaikka nuo höpötykset olisivatkin jälleen kerran totta. Tyypillisesti palveluihini päätynyt asiakas on ollut valmis käyttämään videotuotantoon enemmän kuin 1500 euroa, ja vähemmän kuin 5000 euroa. Useimmiten ensisijainen tehtävä videotuotannossa on luoda hyvin tuottava markkinoinnin työkalu. Oma ajatteluni videon kokonaisuuden budjetoinnissa usein keskittyykin asiaakkaan tilanteen ymmärtämiseen ja siihen, millaisella budjetilla asiakkaan viivan alle jäisi projektista mukavasti tuottoa, eli millaisen budjetin videota kannattaa lähteä miettimään.

Kääritään hihat

Käytännössä

Miten tuotanto kanssanne voisi esimerkiksi edetä